top of page
rioleringswerken

EXPERT VOOR RIOLERINGSWERKEN, VAN AANLEG TOT EN MET HERSTELLING VAN HET HELE RIOOLSTELSEL

GESCHEIDEN AFVOER VAN AFVALWATER EN REGENWATER

Een van de eerste werkzaamheden bij een nieuwbouwproject én grondige renovatie is de aanleg van een buizenstelsel waarmee het afvalwater wordt afgevoerd naar de openbare riolering. Als erkend bouwaannemer is Decuypere Evert BVBA uit Sijsele ook voor deze werken uw expert.

Wij voorzien alle buizen voor de gescheiden afvoer van huishoudelijk afvalwater en regenwater. Bij huishoudelijk afvalwater spreken we van grijs water, afkomstig van de keuken, de wasmachine, de douche en het bad. En anderzijds van zwart water waarmee het afvalwater van het toilet bedoeld wordt.

Door milieuoverwegingen is er steeds meer aandacht voor het opvangen van regenwater. Er worden door de overheid grote inspanningen gevraagd van iedereen om het hemelwater te gebruiken voor andere nuttige doeleinden. Bijvoorbeeld om te poetsen, de auto te wassen, de tuin te besproeien, ook voor de wasmachine en om het toilet door te spoelen.

black-arrow-down.gif

PLAATSING VAN REGENPUTTEN EN INFILTRATIEPUTTEN

Een belangrijk onderdeel van onze rioleringswerken is dan ook de plaatsing van de nodige putten: een septische put voor de opvang van het afvalwater, een regenwaterput en een infiltratieput. In die laatste loopt het regenwater over als de regenput vol is. Door fijne gaatjes in de infiltratieput sijpelt het hemelwater langzaam terug in de ondergrond.

De grote van de septische put hangt af van de grootte van uw gezin. Het is belangrijk om in dit verband vooruit te denken. Misschien overweegt u nog een gezinsuitbreiding? Het volume van uw regenwaterput heeft dan weer te maken met de grootte van uw dakoppervlak. Daarnaast kunnen de normen verschillen naargelang van uw woonplaats. Het is daarom raadzaam om info te vragen aan uw gemeentebestuur.

U begrijpt dat uw rioleringssysteem feilloos moet lopen om aan alle bouwkundige en andere verplichtingen te voldoen. Heeft u vragen over rioleringswerken of vermoedt u dat uw rioolbuizen beschadigd zijn? Neem dan meteen contact met ons op! Wij voeren alle herstellingen uit om groter onheil te voorkomen.

plaatsing van regenputten
Anchor 1

HEEFT U EEN GESPECIALISEERDE AANNEMER NODIG VOOR AANLEG EN HERSTELLING VAN UW RIOLERING?

Bel of mail Decuypere Evert BVBA vandaag nog. Wij zijn actief in heel West-Vlaanderen.

bottom of page